EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Китай: Индустрията е на ниско ниво

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Индустрията е на ниско ниво

mail10:40 | 29.08.2017прегледи 9667 коментарикоментари 0


Китай трябва да осигури по-голям достъп до средства за компаниите, особено по-малките фирми и да прегледа фискалните и данъчни политики, за да подкрепи подобряването на индустриалния си сектор, заяви Ли Къцян, министър-председател на Китай, предаде Reuters.
Ли каза, че митническите бариери трябва да бъдат намалени, професионалното обучение да се подобри и защитата на интелектуалната собственост да се увеличи, тъй като Китай има намерение да подобри своя производствен сектор, който, според него, все още е в средата дори до нисък клас в международен мащаб.
Китай вече започна да изпълнява стратегията си „Произведено в Китай 2025“, която цели да подобри китайската индустрия и да направи китайските компании световни лидери в областта на технологиите.
Коментарите на премиера бяха направени на среща с представители на правителствени департаменти и компании и бяха публикувани на официалната интернет страница на китайското правителство.
„Индустрията е в основата на икономическото развитие. За да се развие китайската икономика и да се реализира нова индустриализация, трябва да разчитаме на засилването на китайското индустриално производство“, подчерта Ли.

Печалбите на индустриалните предприятия на Китай се е забавил през юли, след като се увеличаваше три поредни месеца. Това потвърди прогнозите, че икономиката ще се забави през това тримесечие, заради покачването на наемите и увеличаването на цените на имотите, предаде Reuters.
Печалбите на индустриалните компании са се увеличили с 16,5% в сравнение с миналата година, до 92,18 милиарда долара, това е по-малко от миналия месец, според данните на статистическата служба на Китай.
По-малък растеж индустрията регистрира през април, когато печалбите се увеличиха с 14 процента.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg