EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай инвестира в земеделието на Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай инвестира в земеделието на Украйна

mail13:00 | 16.01.2013прегледи 304 коментарикоментари 0


В Хонконг беше подписан меморандум за учредяване на Китайско-украински фонд за инвестиции в международни проекти.
Структурата, която вече започна да се изгражда предвижда да привлече в перспектива 6 млрд. долара за инвестиране в развитието на селското стопанство на Украйна, от които 600 млн. долара още през 2013 г., информира farmer.bg.

Според авторитетното издание "Корреспондент" за приоритетни цели на инвестиране са определени проектите за изграждане на територията на Украйна заводи за торове и защита на растенията, модернизация на иригационните системи и др.
От своя страна Китай е заинтересуван в бързото нарастване на вноса на аграрна продукция от Украйна, като акцента се поставя не само върху количествените показатели, но най-вече върху качеството на селскостопанските стоки. Тази тенденция е ясно видима на китайския пазар, където се наблюдава значимо повишение на доходите на населението, което води и до качествени промени в структурата на потреблението.
Китайската страна информира,че в началния етап от работата на Фонда, в него ще вземат участие 16 големи промишлени компании, които през изминалите години натрупаха солиден опит на работа в чужбина. На по-късен стадий, след като проекта се раздвижи и се появят първите позитивни резултати от подобно сътрудничество, в работата на фонда ще се включат други големи китайски корпорации.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167