EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай изгражда инфраструктура у нас?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай изгражда инфраструктура у нас?

mail09:45 | 10.09.2013прегледи 785 коментарикоментари 0


България представлява интерес за китайските инвеститори, но е необходимо да прояви гъвкавост, прагматизъм и равнопоставеност за привличането им. Това е заявил на срещата си с премиера Пламен Орешарски премиерът на Китайската народна република Ли Къцян, съобщи БНР. Шест пъти за 30-минутен разговор Ли Къцян е употребил думата прагматизъм в отношенията. Той е подчертал, че се надява на равнопоставеност за китайските фирми. Потенциал за сътрудничество представляват някои инфраструктурни обекти, има специален интерес към железопътния сектор, но и към частния бизнес, в това число и технологиите. Ли Къцян е посъветвал Орешарски България да намери своя модел за развитие, а самият премиер на България е казал: „Няма да се правим на китайци”.
Страната ни е поискала за догодина да домакинства форума "Млади шампиони", отправена е и покана Ли Къцян да посети България.

Вицепремиерът Даниела Бобева, която придружава премиера в Китай, съобщи, че се организира бизнес делегация, която да дойде до края на годината в България и да прегледа проект по проект заявения интерес. България има интерес да проучи опита в управлението на държавните компании. За китайските туристи ще се пише специална стратегия, обясни Бобева- главно исторически туризъм, СПА, включително съседство с Турция, която е желана дестинация за китайците. След три седмици български представители ще посетят Китай.
Отново на дневен ред е темата за пряка самолетна линия между Китай и България. В края на този месец у нас идва китайска делегация, която ще договаря по-конкретно какви са възможностите да се инвестира в България.
За страната ни Ли Къцян знае, че е страната на розовото масло, но обясни , че родното производство е твърде недостатъчно, за да задоволи нуждите на големия китайски пазар.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg