EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай кредитира силно Африка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай кредитира силно Африка

mail09:30 | 20.07.2012прегледи 485 коментарикоментари 0


Китай обяви днес, че удвоява кредитите си Африка до 20 милиарда долара. Жестът, обявен на министерска конференция в Пекин, е красноречив за все по-силно навлизане на втората икономика в света на Черния континент, отбелязва АФП. Новината съобщи самият президент Ху Цзинтао в присъствието на южноафриканския си колега Джейкъб Зума, президента на Бенин и на Африканския съюз Бони Яйи и генералния секретар на ООН Бан Ки-мун при откриването на петата годишна министерска среща на Форума за сътрудничество между Китай и Африка (ФСКА). Заемите, чийто срок не бе посочен, ще бъдат в подкрепа на инфраструктурни проекти, земеделието, промишлеността и развитието на малките и средни предприятия, уточни Ху Цзинтао.
Финансите, отпускани от Китай за африкански страни, сега са двойно повече от обявените през 2009 година 10 милиарда долара на предишното издание на тази конференция, която се организирана на всеки три години. Тя се проведе в египетския курорт Шарм-ел-Шейх.
Увеличеният поток от инвестиции на Китай в Африка е показателен за засилващото се присъствие на Пекин на континента най-вече в сектора на суровините, които са така необходими за растежа на втората икономика в света, отбелязва АФП.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg