EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай - най-големият пазар на EV

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай - най-големият пазар на EV

mail13:40 | 10.09.2020прегледи 1928 коментарикоментари 0


Китай е на път да се превърне отново в най-големия пазар за електрически превозни средства (EV) до края на годината, според пазарна оценка, публикувана от Германския център за автомобилни изследвания (ГЦАИ), съобщава радио Китай.

Продажбите на електромобили през първата половина на годината са били малко по-високи в Европа, но „факторът Илън Мъст“ ще подпомогне развитието на китайския пазар, който няма да отстъпи водещата си позиция през следващите 50 години, според прогнозите на ГЦАИ.

Общо през първата половина на годината в Европа са били продадени почти 400 000 изцяло електрически автомобила и хибриди. В Китай за същия период бройката била само със 7200 по-малко.

Китай направи „голям скок“ в изцяло електрическите превозни средства с „Тесла“. Според центъра, фабриката на американската компания в Шанхай е допринесла за продажбата на почти 50 000 напълно електрически автомобила в страната през първата половина на годината.

Благодарение на преференциалните политики при покупка на електрически автомобили в много европейски страни, продажбите на изцяло електрически (BEV) и частично електрически (плъгин хибриди) автомобили в Европа „нараснаха значително“, отбелязват германските експерти.

Китай и Европа бяха „решаващи за глобалния пробив на електрическата мобилност“, коментира Фердинант Дуденхофер, директор на ГЦАИ, отбелязвайки, че двата региона „значително подкрепят мобилността, неутрална спрямо емисиите“. Той също така посочи, че през 2019 г. в Китай са продадени 1,2 милиона електромобили, най-много в света.

Що се отнася до продажбите на изцяло електрически превозни средства през първата половина на годината, Китай вече е лидер на пазара, докато в Европа има по-голямо търсене на хибриди.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg