EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кипър отваря сезона, Италия не пусна пистите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър отваря сезона, Италия не пусна пистите

mail08:45 | 17.02.2021прегледи 660 коментарикоментари 0


Кипър обяви, че от 1 април се отваря за новия туристически сезон за Израел. Двете страни взаимно ще признават ваксинационните си паспорти, предаде БНР. От 1 април гражданите на Израел, ваксинирани с одобрена за ЕС ваксина, ще могат да пътуват до Кипър, без да им се изисква PCR-тест и без да бъдат поставяни под карантина. Споразумението между двете държави за облекчаване на коронавирусните мерки в туризма беше обявено от президента на Кипър Никос Анастасиадис след срещата му с премиера на Израел Бенямин Нетанаху в Йерусалим.

Кипър и Израел взаимно ще признават ваксинационните си паспорти, което отваря перспективи за туристическия обмен в близко бъдеще, съобщи Нетаняху. Премахването на здравните ограничения се очаква да има бърз положителен ефект за кипърския туризъм, особено за Великденските празници, за които по традиция островът е една от любимите дестинации за израелците.

Това е първото двустранно споразумение за Кипър, но се очаква този модел да се приложи и за други важни за острова туристически пазари, като Русия и Великобритания, като с двете страни също бъдат постигнати подобни договорености. Кипър ще участва в клиничните изпитвания на лекарство срещу COVID-19, което се разработва от израелски учени, съобщи още президентът Никос Анастасиадис.

Същевременно италианското правителство спря повторното отваряне на някои популярни ски курорти, които трябваше да посрещнат клиенти от началото на седмицата, предаде ДПА. Часове преди това Късно министърът на здравеопазването Роберто Сперанца обяви, че ще бъде удължена сегашната забрана за зимните спортове и за скиорите, които карат за забавление и почивка. Сперанца каза, че ски курортите трябва да останат затворени заради нарасналия риск от новия, по-заразен щам на коронавируса. Преди това правителството планираше да даде зелена светлина за скиорите от днес в така наречените жълти зони, в които рискът от заразяване се определя като умерен.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg