EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кипър: Индикации за ново находище на газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кипър: Индикации за ново находище на газ

mail11:31 | 12.02.2018прегледи 7329 коментарикоментари 0


Министърът на енергетиката на Кипър Йоргос Лакотрипис заяви, че проучвателните сондажи край южния бряг на острова, конкретно, в 6-и Блок на изключителната икономическа зона на Кипър, са дали индикации, че там има голямо находище на природен газ, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, цитиран от БТА. 

Лакотрипис съобщи, че сондажите, провеждани от консорциум на италианската компания ENI и френската Total, са открили „издължена колона от чист природен газ“, на дълбочина 3800 метра под морското равнище. Геологическата структура на кладенеца е подобна на съседното голямо находище Зохр, намиращо се в териториалните води на Египет .

Енергийният министър е уточнил, че за да се определи размера на газовия депозит, са нужни още сондажи. Политикът е заявил още, че това е добър сигнал за другите компании, като ExxonMobil, които имат лиценз за проучване на водите край Кипър, тъй като вече е потвърдено, че геологическата структура на района е подобна на тази в Зохр. Италианската ENI излезе със съобщение, че откритото газово находище е обещаващо.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg