EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК разреши "Проктър & Гембъл" да придобие бизнес с освежители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК разреши "Проктър & Гембъл" да придобие бизнес с освежители

mail12:14 | 23.03.2010прегледи 1845 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ разреши концентрация, която ще се осъществи под формата на придобиване на едноличен контрол от страна на "Проктър & Гембъл Къмпани", САЩ, върху бизнеса за освежители за въздух на "Сара Лий Корпорейшън", САЩ, съобщиха от КЗК.
Комисията е постановила незабавно изпълнение на решението. "Проктър & Гембъл Къмпани" е учредено съгласно законите на щата Охайо, САЩ - компания-майка на международна група от предприятия, които произвеждат и продават разнообразно портфолио от продукти за домакинството, грижа за красотата, грижа за здравето, грижа за бебето и семейството.
"Сара Лий" произвежда и продава маркови потребителски стоки по целия свят, в това число напитки, продукти за домакинството, продукти за грижа за тялото и др.
Обект на придобиване е обособеният "Бизнес за освежители за въздух" на "Сара Лий Корпорейшън". Бизнесът за освежители за въздух произвежда и доставя в целия свят освежители за въздух с марката "Ambi Pur".
В България към момента Бизнесът е активен на три сегмента на пазара за освежители за въздух - "освежители за въздух за коли", "освежители за въздух за дома" и "освежители за въздух за тоалетни". "Сара Лий" не участва на сегмента на "освежителите за тъкани" на българския пазар.
В периода 2007-2009 г. "Проктър & Гембъл" не е оперирало на пазара на освежители за въздух в България, поради което не може да се предположи, че в резултат на сделката ще се стигне до акумулиране на пазарни дялове между участниците на хоризонтално ниво в страната. Също така дружеството не продава допълващи продукти спрямо освежителите за въздух и по тази причина не участва на съседен или тясно свързан пазар, пише в съобщението.
Според КЗК нотифицираната сделка няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение на пазара на освежители за въздух, което да засегне значително ефективната конкуренция в страната, поради което следва да бъде безусловно разрешена.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg