EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗК проверява Шел & Еко България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК проверява Шел & Еко България

mail14:20 | 22.04.2016прегледи 1336 коментарикоментари 0


Служители на Комисията за защита на конкуренцията  осъществяват внезапна проверка на място в "Шел България" ЕАД и Еко България.  Действията на КЗК са част от производството за картел, образувано след секторния анализ на пазара на горива. При проверката КЗК има право да изземе всякакви писмени, както и други веществени доказателства, а също така и средства за предаване на информация.

Антимонополната комисия на България обяви, че е нахлула в офисите на „Еко Петролиум“, част от „Хеленик Петролиум“, и в офисите на „Шел България“, собственост на „Роял Дъч Шел“, като част от разследване на възможни картелни споразумения за цените на горивата, съобщи Reuters.
Проверките последваха жалби от българи заради високите цени на горивата, въпреки спада на световните цени на петрола, и призив от министър-председателя Бойко Борисов към органа по защита на конкуренцията да извърши проверки на сектора.
„Служители на Комисията за защита на конкуренцията са извършили изненадващи проверки на място в офисите на „Еко България“ и „Шел България“, гласи изявление на комисията в петък.
„Шел“ и „Еко Петролиум“ не са открити за коментар, но Българската петролна и газова асоциация, чиито членове са всички разследвани дружества, обяви, че няма картелни споразумения между никои от нейните членове.
По-рано този месец бяха извършени обиски на българските офиси на руската „Лукойл“ и румънската „Ромпетрол“.

 


Тагове: КЗК, Шел, Еко
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 963