EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК проверява "Кауфланд" и "Билла"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК проверява "Кауфланд" и "Билла"

mail07:45 | 20.03.2022прегледи 1678 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство по собствена инициатива за проучване на евентуално извършено нарушение по глава седма от ЗЗК - "Забрана за нелоялна конкуренция", от страна на "Кауфланд - България ЕООД енд Ко" КД след постъпили информация и доказателства от Комисията за защита на потребителите (КЗП).

При извършена от КЗП проверка в търговски обекти на "Кауфланд" е констатирано предлагането на промоционални цени чрез рекламни брошури на марка слънчогледово олио, за което е установено, че липсват налични количества в съответните обекти. Това създава съмнения за недобросъвестни действия от страна на търговската верига, които могат за увредят интересите на другите конкуренти.

Вчера КЗК образува същото производство и за "Билла България" ЕООД след постъпили информация и доказателства от Комисията за защита на потребителите (КЗП). При извършена от КЗП проверка в търговски обект на БИЛЛА е констатирано предлагането на промоционални цени, включително и чрез рекламни брошури, на марки слънчогледово олио, за които е установено наличието на недостатъчно количества или липси в търговския обект.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg