EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК отмени обществена поръчка за фиксирани услуги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК отмени обществена поръчка за фиксирани услуги

mail13:20 | 06.02.2012прегледи 364 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Предоставяне на фиксирани услуги от телекомуникационен оператор за нуждите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър и териториалните й звена".
Производството установи незаконосъобразност в методиката за оценка на офертите по два от показателите. Образувано е по жалба на „Мобилтел” ЕАД.
По показателя за оценка на възможността за предоставяне на услугите, възложителят е въвел скала, според която за получаването на максимален брой точки участникът трябва да декларира над 2000 кода. КЗК счита, че начинът, по който е дефиниран подпоказателя, не изпълнява в пълнота изискванията на възложителя и незаконосъобразно ограничава участниците.
На второ място Комисията счита за незаконосъобразно неясното определяне на методиката за формиране на оценката на техническите възможности на участниците при предоставяне на услугите автоматичен вход, предаване на факсимилни съобщения и предоставяне на видеоконферентна връзка. КЗК е на мнение, че възложителят е предоставил възможност на конкурсната комисия да поставя оценки, които са изцяло в полето на субективната преценка.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg