EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК наложи санкция за заблуждаваща реклама

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК наложи санкция за заблуждаваща реклама

mail13:00 | 09.05.2012прегледи 337 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията глоби „EU Business Services“ Ltd, Западни Индии с 50 000 лв. за заблуждаваща реклама, което е нарушение на антимонополния закон.
Производството е образувано по искане на фирмата „Травъл Тайм България“ по повод заблуждаващи електронни съобщения, изпращани от чуждестранното дружество, свързани с база данни с информация за фирми, предмет на дейност на дружества, адреси и др.
Комисията е установила, че през 2011 г. „EU Business Services“ е изпратил до три български фирми електронно съобщение, според което, за да бъдат включени в регистъра за 2010/2011 г., следва да попълнят формуляр, като обновяването на данните е безплатно. В долната част на текста присъства информация със ситен шрифт, според която фирмите ще фигурират в регистъра 3 години, за всяка от която трябва да заплатят 995 евро.
Според КЗК начинът на представяне на услугата създава опасност от въвеждане в заблуждение на потребителите и определя нарушението като тежко. Размерът на санкцията е изчислен като твърда сума поради липса на данни за оборота на ответното дружество за предходната финансова година.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg