EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кауфланд: Биопамук & бързи каси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кауфланд: Биопамук & бързи каси

mail17:05 | 02.10.2020прегледи 1821 коментарикоментари 0


Броят на текстилните продукти от собствените колекции на Kaufland България вече достига до над 800 артикула, като над 400 от тях са сертифицирани по Глобалния стандарт за органичен текстил (GOTS*). Това означава, че над половината от собствения текстил на компанията е изработен от влакна от биопамук. От началото на годината търговската верига е реализирала продажби от над половин милион сертифицирани текстилни продукта от петте си собствени колекции.

Стандартът следи за екологосъобразните процеси и условия на всяка стъпка по цялата производствена линия от полето до гардероба, а именно от отглеждането на памука до крайния продукт. Пет от основните текстилни марки на компанията притежават сертификата. Това са Kuniboo за най-малките, Hip&Hopps за подрастващите, Oyanda за дамите, Townland за господата и Liv&Bo – текстил за дома.

GOTS е водещият в световен мащаб стандарт, който гарантира устойчивото производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до опаковането и прозрачното обозначаване. Един продукт може да носи „GOTS органичен етикет“ само ако е произведен от поне 95% естествено отгледани органични влакна, а за да притежава печата на GOTS „Произведено от…“, се изискват поне 70%. Над 200 продукта от собствения текстил на компанията са създадени от 100% биопамук – това са артикулите под марката Kuniboo, които съдържат памук.

Памукът, от който са произведени собствените текстилни марки на Kaufland, както и работното облекло на екипа на компанията, се култивира органично, което означава, че се поддържа по-ниска консумация на вода в сравнение с конвенционалните методи, преработва се без използването на вредни за околната среда химикали – без изкуствени торове, химически дефолианти и хлор. За да се гарантира пълното съответствие с критериите, стандартът се основава на двойна система за контрол – чрез проверки на място при производствения процес, както и регулярни анализи.

Ангажиментът на Kaufland

Сертификатът GOTS е част от серия мерки в стратегията за устойчив текстил на Kaufland.

В допълнение Kaufland сертифицира собствения си текстил и по стандарти като Ökotex** и преобразува опаковките на собствените си текстилни продукти от пластмаса в рециклирана хартия и картон, произхождащи от устойчиво стопанисвани гори и сертифицирани по стандарта FSC***. 

*Стандартът GOTS: (Глобалния стандарт за органичен текстил) e световно признат стандарт, който гарантира устойчиво производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване.

**Стандарт Ökotex 100: Глобален стандарт за независимо тестване и сертифициране на текстилни продукти, който гарантира, че всички части на артикула отговарят на изискванията и критериите, които са поставени: текстил, копчета, етикети, използвани цветове, конци, ципове.

***Стандарт FSC: Forest Stewardship Councils, сред които салфетки, тоалетна хартия и носни кърпички, както и въглища за скара. 

Бързи каси

Клиентите на Kaufland България вече могат да се възползват от каси за бързо обслужване. Те са създадени специално за хора с покупки от до шест артикула, а изчисленията на Kaufland са, че средното време за обслужване на клиент ще бъде около 1 минута. Експресните каси са допълнително удобство за клиенти, които се връщат, за да допълнят покупките си с пропуснат продукт, или пък посещават хипермаркетите за бърза покупка на обяд в рамките на ограниченото време на своята почивка. Всеки от 60-те хипермаркета разполага средно с 13 каси. Към тях са добавени и ленти за експресно обслужване. „Бързите“ каси работят през целия ден и затварят 1 час преди края на работното време на съответния обект.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg