EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кауфланд: +5 зарядни станции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кауфланд: +5 зарядни станции

mail13:06 | 16.08.2021прегледи 1523 коментарикоментари 0


В началото на август Kaufland България пусна в експлоатация нови пет бързи зарядни станции за електромобили. Те са разположени в обекти на веригата в градовете Русе, Добрич, Плевен, Ботевград и Сандански. С изграждането на новите съоръжения Kaufland разширява значително мрежата си от електрически зарядни станции в България. Собствениците на електромобили в страната вече могат да зареждат напълно безплатно електроенергия от общо 14 зарядни станции на Kaufland в 11 български града.

До момента Kaufland е инвестирала над 1 млн. лв.  в изграждането на собствени зарядни станции. Първите станции са инсталирани в началото на 2017 г., като в началото на тях са зареждали средно 1200 електрически автомобила месечно, изразходвайки 12 000 kWh електроенергия. Четири години по-късно Kaufland разполага с  12 бързи и 2 стандартни зарядни станции за електрически автомобили, на които вече зареждат около 2800 автомобила месечно, а използваната електроенергия е 44 000 kWh. Обектите могат да зареждат по два електроавтомобила едновременно и са напълно безплатни за всички собственици на електрически автомобили.

„Инсталираните до момента зарядни станции подпомагат намаляването на отделянето на въглеродни емисии в атмосферата с около 432 тона годишно. Заредената електрическа енергия се равнява на изминати около 300 000 км. месечно от съвременен бензинов автомобил, с които спестяваме 36 тона вредни емисии CO2 на месец“, отбелязва още Иво Василев, енергиен мениджър в Kaufland България.

Опазването на околната среда е основен приоритет в корпоративната социална отговорност на  Kaufland България. Част от дългосрочната й програма за енергийна ефективност е именно оборудването на хипермаркетите с бързозарядни електрически станции за безплатно зареждане на електромобили. Освен тях, компанията инсталира първата в България специализирана зарядна станция за електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки. Станцията разполага с три клетки за зареждане, което прави възможно използването й за три превозни средства едновременно. Kaufland инвестира и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159