EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кардиолози протестират за пари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кардиолози протестират за пари

mail16:00 | 09.03.2011прегледи 1642 коментарикоментари 2


С близо 60% е намалено финансирането на кардиологичните болници във Варна, Плевен, Ямбол и Велико Търново. Пред БГНЕС изпълнителят директор на ямболската болница, обясни, че тя покрива пациенти с кардиологични проблеми от цяла Югоизточна България с население около 2 млн. души. "С неразумните решения, взети от министерството ни оставиха без бюджет", коментира той.
В момента ямболската кардиологична клиника не може да приема планови пациенти. Приемат се само спешни пациенти с инфаркт, но ако здравното министерство не преразгледа решението си скоро и те няма да бъдат приемани. През януари е изпълнен бюджетът за тримесечието и вече болницата работи за собствена сметка без средства от НЗОК. До възникването на проблема през ямболската болница са преминавали по 20 пациента на ден, половината от които планови. За две години са били лекувани над 1600 пациенти с инфаркт. Смъртността е свита с повече от 50%. Сега обаче могат да се приемат за лечение само по 8 спешни. Проблемът е такъв и в другите три болници в страната. Лекарите се оплакват от "алчната и некадърна клика от Кюстендил" в Министерство на здравеопазването, която се е нагласила да прибере 130 млн. лв. от бюджета на НЗОК.
 


 
Коментари
 
Lora - 14-03-2011 г. 15:20:43

Няма такова нещо като брой животи, които могат а бъдат спасени и брой животи, които не може да бъдат спасени - и то в името на каузата за закрила на чоивешкия живот, тъй като спасяването му стои над всички други приоритети и здравната каса има задължението - хуманно, социално и политическо - за това, а не обратното!

Киро - 14-03-2011 г. 15:22:54

Напълно подкрепям хората, излязли на протест! Та заради своеволията на здравни министри и самозвани кожодери лекарите нямат възможността да спасят всички онези хора, нуждаещи се от спешна медицинска намеса и лечение, а те са хиляди, не осем!

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg