EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Канадска компания купува румънска мина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Канадска компания купува румънска мина

mail13:00 | 11.04.2012прегледи 747 коментарикоментари 0


Канадската компания Роман копър (Roman Copper Corp.)  съобщи, че приема всички условия, поставени от румънското  правителство за приватизацията на мина Купру Мин Абруд, една от  най-големите медни мини в Европа, предаде Аджерпрес. Канадската фирма, която бе създадена в края на миналата  година специално за да купи Купру Мин, спечели търга за  приватизация на мината на 26 март, като предложи цена 200,772  милиона евро при начална цена 57,363 милиона евро.
В договора за приватизация румънското министерство на  икономиката постави някои допълнителни условия, които канадската фирма първоначално отхвърли. Роман копър отказа да внесе  банкова гаранция за инвестиции в околната среда, да плати цената на акциите максимум за един месец и да приеме публикуване на  документа за приватизация.
Днес компанията съобщи, че приема всички условия на  румънското правителство, дори и тези, които не са били включени  в документите за участие в търга, и се надява, че сега  приватизацията ще бъде успешно осъществена. Приватизацията на медната мина бе едно от условията в  преговорите на Румъния с Международния валутен фонд за сключване на предпазно стендбай споразумение. Целта на приватизацията е да продължи добивът на медна  руда в мината, да се привлекат средства за инвестиции в нови  технологии и в опазване на околната среда и да се създадат нови  работни места.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150