EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кан 2011 започва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кан 2011 започва

mail11:30 | 11.05.2011прегледи 1231 коментарикоментари 0


Романтичната комедия на Уди Алън "Полунощ в Париж" ще открие 64-то издание на фестивала в Кан, който критиците очакват да бъде най-добрият от много време насам. Тази година журито е председателствано от американския актьор Робърт де Ниро. Сред останалите членове на 8-членното жури са Джъд Лоу и Ума Търман. Общо 20 филма ще се борят за „Златната палма”.
Две български ленти ще имат своите премиери в Кан. Камен Калев представя "Островът". Заглавието влезе в конкурсната програма на "Петнайсетдневката на режисьорите" и ще бъде показан за първи път пред публика на 16 май. В главните роли са французойката Летисия Каста и датският актьор Туре Линдхарт. В "Седмицата на критиката” участва филмът "Аве” на Константин Божанов с участието на актьорите Анжела Недялкова и Ованес Торосян ("Източни пиеси").
Филмът на Уди Алън, който ще открие фестивала тази вечер, е с участието на Марион Котияр, Оуен Уилсън и френската първа дама Карла Бруни. Тя съобщи, че няма да посети Кан поради "лични причини" като подхрани слуховете във френската преса, че може да е бременна.

Специална награда извън конкурсната програма ще бъде връчена на Бернардо Бертолучи.


Тагове: Кан, фестивал
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg