EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какъв добив носи субсидия?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какъв добив носи субсидия?

mail10:10 | 15.03.2018прегледи 4236 коментарикоментари 0


Субсидия по основната схема за обвързано подпомагане за плодове могат да получат производители от цялата страна, които стопанисват поне 0.5 хектара допустими площи с ябълки, круши, кайсии/зарзали, праскови/нектарини, череши, вишни, ягоди, малини. Площта може да е формирана от само една от културите или от няколко и да е допустима за подпомагане по СЕПП. Това става ясно от Наръчника за директни плащания на МЗХГ. Минималният размер на парцела трябва да е 0.1 ха. Изисква се получен добив от съответната култура.
Подпомагането е на хектар отглеждана култура. Добивът, които се изисква за подпомагане е както следва:

Важен момент за получаване на средства е, че документите, които ще се използват за доказване на добиви за Кампания 2018, трябва да са издадени в периода 1 февруари 2018 г.- 31 януари 2019 г.

От министерството посочват, че стопани с биосертифицирано производство и/или площи в преход към биологично земеделие, удостоверяват минимални добиви от тези площи, които са с 50% по-малки от изискваните добиви.

За кандидатстване по схемата са необходими:

– фактури и/или фискални касови бележки, издадени от фискално устройство, когато кандидатите са търговци по смисъла на чл. 1 от Търговския закон;

– документи с реквизитите по чл. 6, ал. 1 от Закона за счетоводството, когато кандидатите са лица по чл. 9, ал. 2 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Когато кандидатите са търговци и имат обекти за производство и/или пакетиране на храни от плодове и зеленчуци, регистрирани по Закона за храните в Националния електронен регистър на обектите за производство и търговия на едро и дребно с храни от животински и неживотински произход, в частта „Обекти за производство и/или пакетиране на храни от плодове и зеленчуци“ – Група 2 на БАБХ, могат да представят и документи с реквизитите по чл. 6, ал. 3 от Закона за счетоводството за преработена от тях собствена продукция./Агрозона


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg