EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какво искат собствениците на бизнес сгради от кмета?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какво искат собствениците на бизнес сгради от кмета?

mail11:05 | 10.09.2019прегледи 621 коментарикоментари 0


Бизнесът се интересува от обновяването на градската инфраструктура и обществения транспорт, и внимaтeлнo cлeди пpoeĸтитe зa града, които общината планира и реализира, каза Taня Koceвa-Бoшoвa – пpeдceдaтeл нa Упpaвитeлния cъвeт нa ACБCБ на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Асоциацията обединява над 35 собственици на бизнес сгради в България и работи за създаване на добра среда за обитаване и бизнес в страната.

На срещата бяха обсъдени основните пътни инфраструктурни проекти, които се изпълняват в София, както и строителството на метрото и на обществени паркинги. Сред засегнатите теми бяха поддържането на зелените площи и увеличаването на озеленяването в града, в контекста на създаване на качествена среда за работа и живот.

Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България приветства въвеждането на правила за движение на тротинетки в града, както и обособяването на места за тяхното паркиране заедно с двуколесни превозни средства и предложи да предостави места за тяхното паркиране и обслужване в сградите на своите членове.

Бизнесът се интересува от наредбите за озеленяване и за градската среда, които общината подготвя. Предвижда се двата документа да бъдат представени и да се сформира професионална работна група с участието на Асоциацията с цел обсъждане на планираните промени в двете наредби.

Обсъдено бе да продължи съвместната работа по подаване на сигнали към Столичен Инспекторат по въпроси, касаещи средата за обитаване около офис сградите.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101