EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Какви ще са технологичните тенденции на пазара?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви ще са технологичните тенденции на пазара?

mail16:33 | 19.05.2016прегледи 2635 коментарикоментари 0


Международният лидер в дигиталните услуги Atos, представи шестото издание на своя независим доклад за технологичните тенденции на пазара. Ascent Look Out събира на едно място наблюденията на над 200 експерта от различни географски области и индустрии и предвижда еволюцията на бизнеса в дигиталната ера. Докладът прави задълбочен анализ на потребностите на компаниите и технологиите, които ще задвижват четвъртата индустриална революция през идните години. Ascent Look Out прави цялостно „сканиране“ на реалността ни, която е изградена от непрекъснато променящи се социални, икономически и политически фактори. Именно те ще са в основата на драматични бъдещи промени в близо 80% от корпорациите.

“Когнитивните изчислителни системи и роботиката са едни от отличаващите се иновации на бъдещето. Тези тенденции са ясно видими в Ascent Look Out. Надяваме се нашият доклад да помогне на клиентите ни да вземат все по-добре информирани стратегически решения, за да бъдат няколко крачки напред пред конкуренцията.“, каза Филипе Ваниер, съветник за глобалните технологии в Atos.

Технологичният радар на Ascent Look Out позволява на компаниите да разберат кои са най-бързо навлизащите технологии на пазара, как биха им повлияли и какви действия трябва да предприемат. Цялостното проучване на 20 индустрии, направено от френската компания, разкрива стотици идеи и иновации, които ще правят възможен бъдещия прогрес. Пример за това са „свързаните“ коли, които оказват благоприятно влияние за развитието не само на автомобилната индустрия. Благодарение на тях управлението на трафика в градовете и паркирането са значително улеснени. Друга област, която се възползва от съвременни върхови постижения, е здравеопазването. Здравните работници имат достъп до мощни високопроизводителни компютърни системи, които могат да предвидят появата на нови болести и правят по-ефективно третирането им чрез персонализирано дозиране на медикаментите. Веригата за доставки остава в историята. В близкото бъдеще чрез 3D принтерите всеки потребител сам ще създава необходимия си продукт, а инженерите ще могат да принтират елементи директно на своето работно място.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg