EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Какви вина предпочитат в Китай?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Какви вина предпочитат в Китай?

mail10:35 | 12.12.2018прегледи 750 коментарикоментари 0


Китайските потребители предпочитат леко сладки вина, с по-малко танини. Това показва ново проучване на селскостопанския университет в Пекин. Изследването е фокусирано върху потребители без особен опит във виното.

Широката публика в Китай търси бели вина с лека сладост и умерена киселинност, както и червени вина с ниски до средни нива на танини и известна сладост. Китайските жени са по-толерантни към по-сладките вина, докато мъжете харесват горчивината и по-високите нива на танини.

Според авторите на изследването, сладостта се харесва, защото е лесно доловим елемент във виното и по принцип се приеме по-добре, отколкото горчивината. И въпреки това, по-сладки вина, като тези от Сотерн например, не се приемат добре на китайския пазар. Изключение правят снежните вина, макар че се купуват най-често за подаръци, а не за консумация.

Основна причина за въздържанието от сладки вина сред китайските потребители е рискът от затлъстяване, показва още проучването.

И още нещо любопитно: основен аргумент при избора на вино е качеството. Авторите на изследването обаче подчертават, че китайските потребители все още нямат представа как да различат качествените вина и какво да търсят в тях./DiVino.bg


Тагове: Китай, вино
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg