EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Каква Русия вижда Путин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каква Русия вижда Путин

mail12:09 | 14.12.2017прегледи 9076 коментарикоментари 0


Русия трябва да бъде модерна страна с гъвкава политическа система. Това заяви президентът Владимир Путин на годишната си пресконференция в Москва днес, предаде ТАСС.
    Русия "трябва да бъде устремена към бъдещето, трябва да бъде много модерна, политическата система трябва да е гъвкава, икономиката трябва да се базира на високи технологии. Производителността на труда трябва многократно да нарасне", каза Путин.
    Властта и цялото руско общество трябва да насочат вниманието си и към проблемите, свързани с развитието на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, призова президентът. "И всичко трябва да има за цел повишаване на доходите на гражданите", изтъкна той.
     Руският президент говори за пръв път пред журналисти, откакто съобщи миналата седмица, че ще се бори за нов мандат на поста на изборите през март. Днес той информира, че ще се кандидатира като независим и разчита на широка подкрепа от партиите и хората в Русия. Още не е назначен ръководител на предизборния му щаб.
    Путин отбеляза, че не би желал да представи сега в подробности предизборната си програма, но увери, че "на практика вече има" такава.
    Политическата среда в Русия трябва да бъде конкурентна, а политическата система - балансирана, посочи президентът.
    Хората в Русия до голяма степен са прави да изразяват недоволство, но опозицията не може да предложи реален дневен ред, заяви Путин.

Обвиненията срещу американския президент Доналд Тръмп за наговаряне с Русия навредиха на политическата система на САЩ и показаха неуважение към тези, които гласуваха за него, заяви на годишната си пресконференция руският му колега Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес.
    Путин отново отхвърли твърденията за намеса на Русия в президентските избори в САЩ, определяйки ги като безсмислица, измислена от противници на Тръмп, предаде ДПА.
    Според руския президент обвиненията срещу американския му колега са били разпространени от негови политически опоненти в опит да подкопаят политическата му легитимност, посочва АП.
    Контактите между руски представители и членове на предизборния екип на сегашния американски президент са били напълно рутинни, но се представят изкривено от политическите му опоненти, заяви Путин, цитиран от Ройтерс.
    Президентът Тръмп е възпиран да изпълни целта си да подобри отношенията между САЩ и Русия, заяви руският президент, цитиран от ДПА.
    Путин подчерта постиженията на Тръмп и заяви, че повишаването на борсовите индекси показва доверието на инвеститорите в избрания от него икономически курс, отбелязва АП.
    Путин освен това изрази надежда за възстановяване на отношенията между Русия и САЩ, подчертавайки, че двете страни трябва да си сътрудничат за глобалните предизвикателства.
    Руският президент изрази притеснения относно факта, че САЩ обмислят да се оттеглят от ключови споразумения за контрол на ядрените оръжия. Русия ще се придържа към тези договори и ще гарантира сигурността си, без да навлиза в надпревара във въоръжаването, обяви той.
    Военните разходи за следващата година ще бъдат около 2800 милиарда рубли (46 милиарда долара), посочи Путин, отбелязвайки, че за сравнение бюджетът на САЩ за отбрана възлиза на около 700 милиарда долара.
    Руският президент подчерта, че страната му се притеснява особено от това, което смята за нарушаване на Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег. САЩ са обвинявали Русия в нарушаване на споразумението, но според Путин обвиненията са пропаганда, целяща да оправдае изтегляне на Вашингтон от договора.
 
  


Тагове: Путин, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg