EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Как ще се развива Форекс пазарът 2017?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ще се развива Форекс пазарът 2017?

mail06:40 | 30.11.2016прегледи 2256 коментарикоментари 0


Ето какви са на кратко прогнозите на Джон Харди, ръководител „Форекс стратегии“ в Saxo Bank за основни валутни двойки през 2017 година. Трябва да се има предвид, че прогнозите са отнесени за края на 2017 г.

 -EURUSD

1.00.  EURUSD вероятно ще падне под паритет в началото на 2017 г., след като пазарът най-накрая започне да оценява при по-агресивен Федерален резерв на САЩ, докато Европейската централна банка все още е в режим на количествени улеснения и Европа е изправена пред значителна политическа несигурност в резултат на референдума в Италия и с важни предстоящи избори в Холандия, Франция и Германия. Европа е вероятно да изкара някакви си мащабни реформи в ключови институции на ЕС в дългосрочен план по-скоро, отколкото да понесе всеки реален риск от разпад, но тези реформи в ЕС ще дойдат единствено в резултат на криза, която е в следствие на такъв тип популизъм, какъвто се вижда при вота за Брекзит и при това Тръмп да е следващият президент. До края на 2017 г., обаче, надеждите за икономиката на САЩ се оказват прекалено оптимистични и еврото ще започне да се възстановява от нива под паритет.

 -EURCHF

1.10. Не очакваме някаква значителна драма при двойката EURCHF, дори при неравния политически път пред ЕС, както отбелязахме при коментарите ни за EURUSD. Това е така, защото франкът вече се търгува с много голяма премия към еврото. И с лихвени нива, които ще се покачват през следващата година, инвеститорите ще се въздържат да инвестират във валута като франка, която носи отрицателна доходност. Швейцарската национална банка ще продължи да се намесва, за да ограничи риска от поскъпване в резултат на търсене на сигурни убежища. И все пак EURCHF може да падне до към 1.0500 или малко по-ниско, въпреки намесата на Швейцарската национална банка в началото на годината, когато облаците над Европа са най-тъмни и ЕЦБ все още е при пълен режим на количествени улеснения. Но забавянето в крайна сметка на покупките на активи от ЕЦБ в началото на второто тримесечие, заедно с усещането, че ЕС започва да разрешава проблемите си някъде през второто полугодие, може да доведе до скок при развитието на еврото във всички сфери.

-EURRUB

75.0 – рублата е категорично надценена, с приключването на 2016 г. и се търгува далеч по-силно, отколкото би трябвало, тъй като сегашните цени на петрола са много далече от това, което е необходимо за стабилизиране финансите на Русия. Рублата е намерила известно облекчение от оживлението при цените на други суровини, свързани с намаляването на свръхкапацитета на Китай - но това няма да доведе до някакво забележимо възстановяване на обемите на износа и вероятно е поне частично спекулативно по своя характер. Ако не друго, рублата може да се окаже дори по-слаба от нашата прогноза. Не очакваме някакво забележимо оживление на цените на петрола през следващата година, извън нивата, установени през 2016 г., тъй като ОПЕК и членките извън ОПЕК е малко вероятно да поддържат такава дисциплина, по отношение на производствените квоти, каквато е необходима, за да станем свидетели на едно забележително покачване на цените.

-EURGBP

0.7800. Рисковете от Брекзит бяха повече от добре заплатени, и ние смятаме, че стерлингът вероятно отбелязва сериозното си ниво на спад през 2016 г. Може да има някаква остатъчна несигурност в началото на 2017 г., но стерлингът трябва да се възстанови с напредването на годината. Важно е да се отбележи, че вероятният консервативен кандидат на изборите във Франция през пролетта - Франсоа Фийон - е англофил, който изразява желание за бърз и прагматичен подход към Брекзит. Той също така изрази подчертан неприязън към институцията Комисия на ЕС, която зае враждебна позиция в процеса на Брекзит. Част от слабостта на лирата е вследствие на структурни причини, като двойният й дефицит, но по-голямата част се дължи на опасенията, че Брекзит ще доведе до една изолирана Великобритания, със смъртоносно ранена перла в короната й – индустрията на финансовите услуги на страната. Тези страхове са преувеличени.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1965