EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Как се пестят 188 литра вода на минута + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се пестят 188 литра вода на минута + видео

mail08:05 | 01.04.2021прегледи 3680 коментарикоментари 0


Нестле България отбелязва Международния ден на водата със специално видео от фабриката си в София, в което споделя добрите практики в своето производство и културата за опазване на водните ни ресурси на своите служители. Компанията продължава да инвестира в иновативни технологии и индустриално оборудване, които са благоприятни за околната среда и водните ресурси - спрямо 2010-та година компанията е намалила потреблението си на вода с 66%, а през 2020-та година, всяка минута фабриката на Нестле в София е консумирала със 188 литра по-малко вода. 

 „През последните 10 години Нестле България инвестира в иновативни технологии, които позволяват повторна употреба на вода в производствения процес. Горди сме, че фабриката ни в София успя да намали консумацията на вода с цели 66% или 99 000 кубични метра вода, което се равнява на годишното потребление на град Ловеч. За 2021 амбицията ни е да намалим с още 2000 кубични метра консумацията на вода, което се равнява на дневната нужда от питейна вода на 1 милион българи.“, сподели Бойко Владимиров, Мениджър индустриални услуги. Той отговаря за планирането и внедряването на различни проекти и инициативи, свързани с намаляване на консумацията на вода и генерирани въглеродни емисии от производствените процеси, където фабриката в София постига много добри резултати.

Голяма част от тези резултати са постигнати благодарение на изграждането на затворени цикли за индустриална вода, с което водата във фабриката се използва многократно. Вместо да се изхвърля в канализацията, след преминаването на водата през машината, тя се охлажда повторно и отново се отвежда към оборудването, с което водата се използва многократно, а потреблението се оптимизира, като по този начин се спестяват приблизително 2 600 литра вода на час. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg