EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как работи европейската доброволческа служба?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как работи европейската доброволческа служба?

mail15:01 | 28.12.2016прегледи 1701 коментарикоментари 0


Около една четвърт от европейците на възраст над 15 години участват под различни форми в доброволчески дейности. Най-често това се случва на местно ниво, като само в 7% от случаите дейностите са свързани с други европейски страни, а в 11% - с други части на света.

Европейската доброволческа служба дава възможности за разширяване на хоризонта. Тя подкрепя проекти между две или повече организации - една в страната, където живее доброволецът, и друга в страната, където ще бъде осъществен проектът.

Млади хора на възраст между 17 и 30 години вземат участие в дейности, свързани с културата и културното наследство, младежта, спорта, изкуството, животните, околната среда и подкрепата за развитие на по-бедни страни. Проектите са с продължителност от 2 седмици до 12 месеца и при приключването им доброволците получават сертификати, описващи същността на проекта и потвърждаващи участието в него. Европейската доброволческа служба покрива част от разходите за пътуване и престой, както и осигурява пари за дребни разходи и застраховка.

През 2016 г. Европейският съюз даде начало на още една програма за доброволческа дейност - Европейският корпус за солидарност. В резолюция по този повод от 27 октомври Парламентът призова Комисията да даде възможност за участие на хора на всякаква възраст и на граждани на страни извън ЕС, както и да осигури по-добра правна закрила и финансиране на доброволците.

Още по темата вижте във видеото на ЕвропарлТВ.


Тагове: доброволци, ЕС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg