EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как Нидерландия разгневи фермерите си?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как Нидерландия разгневи фермерите си?

mail19:40 | 14.06.2022прегледи 880 коментарикоментари 0


Правителството на Нидерландия представи цели за драстично намаляване на емисиите азотен оксид в името на защитата на околната среда. Планът обаче може да предизвика силно недоволство в селскостопанския сектор на страната и вече разгневи някои фермери, предаде Асошиейтед прес. 

Правителството прие емисиите да бъдат свити с до 70 процента в много райони, разположени близо до защитени природни местности, и с 95 процента на други места, позовавайки се на "неизбежен преход". 

Управляващата коалиция задели допълнителни 24,3 млрд. евро за финансиране на промените, които вероятно ще наложат на много фермери силно да намалят броя на отглежданите животни или изобщо да се откажат от животновъдството. 

Селското стопанство е ключов сектор за нидерландската икономика, с износ от близо 105 млрд. долара през 2021 година. То обаче отделя замърсяващи атмосферата газове въпреки усилията на фермерите да намалят емисиите. 

Премиерът Марк Рюте предупреди, че планът ще засегне тежко множество фермери. 

Сега правителствата на отделните нидерландски правителства разполагат с една година, за да разработят конкретни планове за постигане на целите. 
  

/БТА/


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4177