EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как Nestle насърчава малки производители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как Nestle насърчава малки производители

mail10:10 | 10.02.2012прегледи 608 коментарикоментари 0


Компаниите от частния сектор играят важна роля за преодоляване на световната хранителна криза, каза на кръглата маса на „Икономист” на тема „Изхранване на света” в Женева главният изпълнителен директор на Нестле Пол Булке. Увеличаващото се световно население, хранителните отпадъци, недостигът на вода в световен мащаб, използването на храна за биогорива са част от многото фактори, оказващи влияние върху сигурността на храните.
„Предвид факта, че близо 70% от бедността в света е в селските райони, инвестициите в изграждането на аграрния капацитет е от решаващо значение”, добави той и обясни как Нестле работи с почти 600 000 земеделски производители в световен мащаб като предоставя техническа помощ, формира партньорства и оказва финансова подкрепа. Той подчерта как всеобхватната Инициатива за устойчиво земеделие на Нестле подпомага земеделските стопани и насърчава устойчивото развитие в областта на селското стопанство в световен мащаб. Това е част от Инициативата за устойчиво земеделие, което обединява всички заинтересовани хранителни компании и най-вече преработватели и търговци.
Нестле има и модел за работа с местни млекопроизводители, който датира от 1870 г. и в момента е активен в 30 страни по света. Програмите за пряко изкупуване на мляко помагат за решаване на проблема с развитието на селските райони и бедността в много развиващи се страни. Партньорствата на Нестле с агенции като Източноафриканския съвет за развитие на млечния сектор помагат на млекопроизводителите да увеличат устойчивото производство на мляко в Кения и Уганда.
Инвестициите на компанията в плана „Какао” на Нестле и плана NESCAFE свидетелстват за стремежа за подобряване на веригата за доставки, предоставяне на техническа експертиза, обучение на земеделски стопани и подобряване на условията на живот на земеделските общности. Тази дейност е част от това, което Нестле нарича „Създаване на споделена стойност”, а именно – подход към бизнеса, който има за цел да създаде стойност както за акционерите на компанията, така и за общностите, в които тя развива дейност.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg