EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия приема трудовата реформа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия приема трудовата реформа

mail15:00 | 27.06.2012прегледи 467 коментарикоментари 0


Италианският парламент днес окончателно ще гласува за реформата на пазара на труда, което ще позволи на премиера Марио Монти да се появи на срещата на върха на ЕС утре с приета трудова реформа, смятана за ключова за икономиката на страната, предаде Франс прес.
Вчера Монти спечели днес два от четирите вота на доверие, които поиска, за да ускори прокарването на реформата си на трудовия пазар, разкритикувана както от профсъюзите, така и от бизнес средите, съобщи Ройтерс. Последните два вота са насрочени за днес.
Ако правителството загуби дори само един от вотовете, Монти трябва да подаде оставка. Победата му обаче е сигурна, понеже главните партии, крепящи кабинета от технократи, обещаха, макар и неохотно, подкрепата си за реформата.
Новото трудово законодателство цели да облекчи процедурите за уволнение на работници, да разшири помощите при безработица от 2017 г. нататък и да сложи край на злоупотребите със схемите за временна заетост, които позволяват на работодателите да избягват наемането на работници на трудов договор.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg