EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Италия: Намаляването на данъците приоритет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия: Намаляването на данъците приоритет

mail17:07 | 10.06.2019прегледи 579 коментарикоментари 0


Двамата вицепремиери на Италия - Матео Салвини, лидерът на крайнодясната партия Лига, и Луиджи Ди Майо, лидер на антисистемното Движение 5 звезди, увериха, че намаляването на данъците е приоритетно за подема на страната, предаде Франс прес.
След целите, които трябва да се постигнат, намаляването на данъците е тема, която и двамата вицепремиери смятат за приоритетна за подема на страната, се казва в съвместно изявление на вицепремиерите след тяхна среща в Рим. В него не се уточнява как ще постигнат те това, след като държавните финанси са на червено.
Целта на правителството е да съживи конструктивния диалог с Европа, се казва в изявлението, разпространено след като предложението на Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу Италия заради прекомерен дефицит.
Заседанието между двамата вицепремиери е сигнал за успокояване на напреженията между тях, белязали предизборната кампания за евровота. Те се засилиха до такава степен, че в понеделник премиерът Джузепе Конте заплаши да подаде оставка, ако двамата вицепремиери не намерят начин да работят заедно.
Комюникето от срещата им днес посочва, че тя е била "полезна, позитивна и сърдечна".


Тагове: Италия, данъци
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg