EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианци обвиняват Google в дискриминация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианци обвиняват Google в дискриминация

mail17:11 | 28.08.2009прегледи 674 коментарикоментари 0


Офисът на Google в Италия беше  обискиран от представители на Антимонополното ведомство след жалба на местен вестник за дискриминация от страна на интернет гиганта, съобщава руският сайт К2Капитал.
Разследването е базирано на сигнала, че Google Italy изключва информационни сайтове от търсачката си, ако не обвържат съдържанието си с опцията Google News.
Издатели от Италия и други страни потвърждават, че Google злоупотребява с доминиращите си позиции в интернет и отказва да разпредели сред издателите дял от спечелени средства от онлайн реклами. По думите на представители на контролиращите органи, ако това е вярно, Google извършва сериозни нарушения, тъй като основаната дейност на компанията е да популяризира уеб сайтове и да привлича към тях потребители. Господството на Google в услугите на интерактивното търсене на информация може да окаже крайно негативен ефект върху конкурентноспособността на пазара с интернет реклами, смятат от антимонополоното ведомство.
Прессекретарят на Google Italy Симона Пансери отхвърли обвиненията в дискриминация на издателите, нежелаещи да публикуват съдържание от сайтовете си в Google News. Друг представител на компанията Джош Кохен поясни, че Google-News е услуга, осигуряваща на онлайн изданията милиарди кликвания на месец. Собствениците на сайтовете имат пълен контрол над опциите за интерактивно търсене на ресурсите им. Те имат право, както изцяло да се откажат от пускане на изданията в търсещата машина, използваща похвата robot.txt, така и частично да се откажат само от услугата Google-News.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg