EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианските фирми – особено силни в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианските фирми – особено силни в Пловдив

mail16:25 | 16.07.2015прегледи 1811 коментарикоментари 0


„Италианската общност в Пловдив е една от най-силните в региона и сътрудничеството ни ще се развива все повече и повече. Вярвам, че нашият град представлява интерес за италианския бизнес и ние ще продължим да осигуряваме максимално съдействие и подкрепа, както правим за всички инвеститори в региона.“, заяви Стефан Стоянов, заместник-кмет на община Пловдив по време на среща между Италианската търговска камара в България и представители на местната власт, на която бяха обсъдени възможности за насърчаване на международното и интер-институционалното сътрудничество между двете страни. Специално внимание бе обърнато на целите и функциите на отдела за бизнес развитие към Общината и на уникалния за страната проект „Тракия икономическа зона”.

Градът под тепетата е новата инвестиционна столица в страната заради своята устойчива икономика и бизнес структура, като нарастващата популярност сред инвестиционните среди се дължи и на уникалния проект „Тракия икономическа зона“. В него се обединяват 9 общини, 6 индустриални зони и 2 клъстера, за да предложат първия в България Район за целенасочена подкрепа от държавата.

Решаващо значение за развитието на Пловдив като инвестиционна столица и за повишения интерес от страна на италианската бизнес общност, има и фактът, че градът под тепетата и италианския град Матера са избрани за Европейски столици на културата за 2019г. Близките контакти и бизнес срещи показват как силните и исторически утвърдени двустранни отношения са способни да генерират развитие в социален и икономически план и да засилят партньорството на местно ниво. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg