EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иста България ще връща пари в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

иста България ще връща пари в Пловдив

mail12:30 | 16.06.2011прегледи 1158 коментарикоментари 0


Почти половината от клиентите на топлинния счетоводител иста България ще получат обратно пари, сочат данните от изравнителните сметки. Над 47% от клиентите на иста и абонати на топлофикация в Пловдив през сезон 2010-2011 са платили повече от реално отчетената и консумирана топлинна енергия. Така 1201 клиенти на дружеството за дялово разпределение иста в Пловдив ще получат от ЕВН България Топлофикация средно по 93 лева.
Други около 47,1% от абонатите на иста България в Пловдив пък ще се наложи да доплатят на местната топлофикация, показват изравнителните фактури. 1202 клиенти ще трябва да платят средно по 77 лева за енергията, която са консумирали, но не са платили реално през последния отоплителен сезон.
Останалите 5,8% от клиентите на иста България в града под тепетата имат изравнителни сметки близки до реално отчетеното потребление и не дължат, нито ще получат обратно пари от изравнителните фактури.
Данните на иста България от изравнителните фактури в Пловдив, които бяха изпратени на всички клиенти до 15 юни 2011 г., показват, че средната месечна сметка за отопление и топла вода в град през миналия отоплителен сезон е 70 лева.
Спазвайки закона, иста България дава възможност на всеки свои клиент да обжалва изготвените изравнителни фактури в рамките на един месец. На 20 юли 2011 г. дружеството за дялово разпределение ще предаде на ЕВН България Топлофикация окончателните изравнителни сметки.
На всички клиенти на топлофикация в Пловдив иста България предлага уреди за дялово разпределение с дистанционен отчет. Като цени времето на своите клиенти и зачита личното пространство, дружеството за дялово разпределение предлага новите технологии за радио отчет, които пестят време и неудобството за осигуряване на достъп за отчет. Освен това високо надеждната система за дистанционно отчитане намалява възможността от човешка грешка при въвеждане на данните от топломера или индивидуалния разпределител. В Пловдив клиенти в две сгради вече се довериха и ползват уреди с радиоотчитане на иста България. През 2008 г. радио системата за отчет на иста бе отличена с наградата М2М.
Освен това иста България предлага и уреди за дялово разпределение под наем по договор с ЕВН България Топлофикация.
Фирма иста България ЕООД започва дейността си в страната през 1995 година под името Рааб Кархер Енерги Сервиз. Фирмата е дъщерно дружество на иста Германия. Компанията е един от световните лидери при предоставянето на услуги в сферата на дяловото разпределение като има клиенти в повече от 11 млн. жилищни, офис и производствени сгради в 25 държави по целия свят. В България иста обслужва клиенти в София, Пловдив, Перник, Варна, Плевен и Шумен. Стремежът на иста България е да бъде максимално близо до клиентите си и да предлага качествени услуги и надеждни уреди, отговарящи на нуждите на клиентите.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg