EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания рекламира селските си райони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания рекламира селските си райони

mail18:55 | 26.05.2021прегледи 649 коментарикоментари 0


Испанският премиер Педро Санчес обяви днес инициатива за привличане на чуждестранни туристи в селските райони на Испания, предаде Ройтерс. Надеждата е да се помогне за оцеляване на умиращите испански села.

Инициативата на стойност €10 млрд. цели спасяването на селския живот в страна, в която 42% (много над средните за Европейския съюз 10%) от селата са застрашени от обезлюдяване, допълва БТА.

"Бих искал специално да подчертая, че туристите трябва да могат да се насладят на богатите възможности за селски туризъм, които предлага страната ни", каза Санчес на среща в Мадрид с кметове на населени места от селските райони.

От понеделник Испания отваря за туристи от страни извън Европейския съюз, за които се смята, че са с нисък риск от заразяване с коронавирус, като например Великобритания и Япония. Тези туристи ще трябва да представят документ за направен тест за ковид с отрицателен резултат.

От 7 юни Испания ще започне да пуска хора от останалите страни по света, които могат да представят доказателство, че са ваксинирани срещу КОВИД-19. Испанските власти се надяват по този начин да допринесат за възстановяването на туристическия сектор, който беше сериозно засегнат от коронавирусната пандемия.

  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg