EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания не търси помощ от ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания не търси помощ от ЕС

mail14:45 | 11.06.2010прегледи 946 коментарикоментари 0


Испанското министерство на икономиката съобщи, че не е отправяло молба за финансова помощ от ЕС в отговор на публикации в медиите, че съюзът се готви да активира пакет помощи, ако Мадрид поиска средствата, предаде Reuters.
"Това е лъжа. Няма спасителен пакет. Нищо не е искано, нито пък ще бъде. Не знам от къде имат тази информация", заяви говорител на министерството на икономиката.
Без да цитира източник германският вестник "Файненшъл таймс Дойчланд" съобщи, че ЕС се готви идните месеци да получи молба за достъп до фонда, създаден за подпомагане на страните от еврозоната, които могат да се окажат в икономическата ситуация на Гърция.
Испания може да има нужда от помощта, ако проблемите в банковия й сектор се влошат, се посочва в публикацията на "Файненшъл таймс Дойчланд".
Изданието обаче цитира и пожелал анонимност говорител на Европейската комисия, който казал, че в момента няма признаци за молба на Мадрид.
Испания пострада заради опасенията, че дълговата криза ще се разпростре в еврозоната и ще засегне най-вече по-слабите икономики на южни страни членки, след като се наложи ЕС да спасява Гърция заради проблемите с държавния дълг на страната.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg