EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания изостава в икономическото възстановяване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания изостава в икономическото възстановяване

mail18:48 | 15.09.2009прегледи 690 коментарикоментари 0


Възстановяването на страните от Европа се извършва с различна скорост, което усложнява усилията на Европейската централна банка в посока стабилизиране на икономическата ситуация в региона, съобщава Bloomberg.
И докато при някои държави се наблюдават признаци на подобрение, а БВП на Германия и Франция нараства, Европейската комисия понижава прогнозите си за Испания и Италия. Някои от страните, които преди са били двигатели на икономическия растеж и са създавали най- много работни места в ЕС, може да останат в рецесия и през 2010 г., смятат анализатори от Deutsche Bank AG, отбелязва икономическото издание.
Съществува риск от това, че оживлението на икономиката в големите страни от еврозоната, ще принуди ЕЦБ да затегне политиката си, преди Испания, Италия и Ирландия да се станат готови за тази промяна. В резултат на което, жителите на тези страни, реално преживяващи последиците от спада в сектора на недвижимите имоти и нарастването на безработицата, ще се наложи да плащат и по- големи лихви по кредитите си.
„Европейската централна банка ще нормализира лихвените проценти за следващата година, което ще се отрази най- лошо на страни като Испания и Ирландия, които през 2010 г. все още ще са в рецесия” – отбелязва икономистът от Deutsche Bank Жил Мое. Неговата прогноза е, че до  края на 2010 г. ЕЦБ ще запази водещата си лихва на най- ниските си нива досега – от 1 %.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg