EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания вдига още ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания вдига още ДДС

mail09:30 | 08.03.2013прегледи 573 коментарикоментари 0


Не е необходимо испанският банков сектор да бъде подкрепян допълнително извън вече предвидения пакет за целта, заяви ЕК, обявявайки плана си за рекапитализация на испанските банки, предаде Франс прес."В момента ние не виждаме необходимост да отпускаме повече средства" за испанския банков сектор, на който вече е отпусната помощ за рекапитализацията му, се посочва в доклада. Близо 41,4 милиарда евро бяха отпуснати на два пъти за рекапитализацията на испанските банки и за създаването на "лоша банка".
В замяна на плана за подпомагане на банките правителството на консерватора Мариано Рахой се ангажира да укрепи финансовия сектор, пометен от спукването на балона на пазара за недвижими имоти през 2008 година. За да намали бюджетния дефицит, испанското правителство трябва да повиши допълнително ДДС и екологичните налози, а също и да продължи реформите в заетостта и пенсионното осигуряване, препоръчват инспекторите на Еврокомисия, които анализираха икономическото положение на страната, допълва ИТАР-ТАСС.

"Увеличението на ДДС от 18 на 21%, прието от испанското правителство, значително вдигна ефективността на данъчната система на страната. При все това има възможности да се прилагат различни ставки за ДДС и да се вдигнат екологичните налози, особено на горивата", се допълва в документа. Еврокомисията освен това препоръчва на Испания "да приеме закон за бюджетната стабилност на регионите и да засили работата за създаването, по искане на ЕС, на независим орган за бюджетен контрол". Според оценката на инспекторите на Еврокомисията, "ситуацията на пазара на труда остава тежка, изисква постоянно  внимание и изпълнение на започната трудова реформа". Еврокомисията обръща внимание и на необходимостта да се увеличат разходите за образование, подготовка на специалисти, модернизация на държавната служба по заетостта и да се подобри координацията между централната власт и регионите.

 


Тагове: Испания, ДДС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4189