EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Искат разследване на британския финансов министър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Искат разследване на британския финансов министър

mail16:20 | 07.08.2019прегледи 616 коментарикоментари 0


Британската опозиционна Лейбъристка партия призова премиера Борис Джонсън да разследва ролята на министъра на финансите Сажид Джавид във финансови нарушения по време на предишната му кариера в областта на финансите, преди той да влезе в политиката, съобщава Ройтерс.

Финансовият говорител на партията Джон Макдонъл заяви, че е писал на Джонсън да преразгледа годността на Джавид за настоящия му пост и трябва да разгледа три проблемни области, свързани с 18-годишната финансова кариера на министъра, през което време той работеше в "Дойче банк".

Става въпроса за дейността на Джавид в голямата германска банка в навечерието на световната финансова криза, когато той работеше в "Дойче банк" и имаше отношение по въпросите за търговията с рискови дългови обезпечени задължения на кредитната институция.

Част от обвиненията са свързани и с използването от "Дойче банка" на т.нар. схема "Тъмно синьо" (Dark Blue), за която лейбъристът Джон Макдонъл каза, че Върховният съд на Обединеното кралство е установил, че представлява схема за данъчно избягване.

Ройтерс посочва, че на този етап няма незабавен коментар на информацията нито от страна на екипа на финансовия министър Джавид, нито от самата "Дойче банк".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg