EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ирландия - петият най-голям кредитор на Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ирландия - петият най-голям кредитор на Италия

mail17:40 | 02.12.2010прегледи 917 коментарикоментари 0


Ирландските банки са сред изложените на най-голям риск от страна на другите уязвими държави от еврозоната, независимо от слабата свързаност на страната с чуждестранни операции, съобщава Financial Times.
Данните от наскоро разпространен анализ на Банката за международни разплащания за експозициите на чуждестранни кредити, банките на Ирландия като цяло са петият най-голям кредитор на Италия, с просрочени кредити в размер от $40.9 млрд.
Ирландските банки са и сред водещите кредитори на Португалия, Гърция и Испания - заемайки съответно пето, пето и седмо място в класацията на отпускащите заеми, при положение, че ирландската икономика е едва петнадесетата по големина в ЕС.
Данните засилват опасенията, че проблемите в Европа може да са по-сериозни, отколкото се предполага, а рискът от зараза прекалено висок.
Взаимосвързаността на банковата система на Ирландия с други периферни икономики е резултат и от факта, че много компании са използвали Дъблин за финансов център на бизнеса си, привлечени от ниските данъци в страната.
 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg