EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Иран си връща авоари = $32 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иран си връща авоари = $32 млрд.

mail13:03 | 20.01.2016прегледи 1706 коментарикоментари 0


С вдигането на икономическите и финансовите санкции Иран ще си върне 32 милиарда долара от авоарите на страната, които бяха блокирани, след като в сила влезе споразумението по ядрената програма на Техеран. Това съобщи централният банкер на Иран Валиула Сейф, цитиран от АФП.

"С вдигането на санкциите и влизането в сила на ядреното споразумение 32 долара от блокирани авоари ще бъда освободени", каза Валиула Сейф в ефира на държавната телевизия, уточни Франс прес.

Сейф допълни, че от тази сума 28 милиарда долара ще допълнят авоарите на централната банка, а останалите 4 милиарда долара ще бъдат прехвърлени на финансовото министерство.

"Парите могат да бъдат използвани за внос на необходими стоки. Не е рационално средствата да се връщат в Иран (...) Тези деблокирани авоари ще бъдат вложени в сигурни сметки" в чуждестранни банки, уточни централният банкер на Иран.

С влизането в сила в събота на ядреното споразумение САЩ и ЕС обявиха края на икономическите и финансовите санкции срещу Иран, припомня Франс прес./БТА


Тагове: Иран, авоари
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg