EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иран бърза с покупката на "Еърбъс"-и

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иран бърза с покупката на "Еърбъс"-и

mail16:30 | 14.05.2018прегледи 1406 коментарикоментари 0


Иран е в контакт с европейския самолетостроителен гигант "Еърбъс", за да се опита да използва тесния времеви прозорец, достъпен за бизнеса, след решението на САЩ по-рано тази седмица да се оттегли от международното ядрено споразумение с Техеран, посочи високопоставен ирански представител, цитиран от агенция Ройтерс.

"Ние сме в контакт с "Еърбъс" и те проучват всички възможности, които биха могли да съществуват, за да се възползваме от ограниченото за нас време", каза Асгар Фахрих-Кашан, който е висш съветник на иранския министър, отговарящ за пътищата и градското развитие. "Всичко зависи от европейската държавна подкрепа и политики", каза той по телефона за Ройтерс.

От "Еърбъс" заявиха, че нямат непосредствен коментар по този въпрос.

По-рано през седмицата Фахрих-Кашан беше цитиран да казва, че "Еърбъс" ще обяви в скоро време, дали ще продаде самолети на Техеран, след като САЩ, които трябва да одобрят евентуален износ на самолети със значителен брой американско произведени компоненти, заявиха, че ще се оттеглят от международната ядрена сделка с Иран, одобрена през 2015-а година.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън заяви преди дни, че ще има периоди от 90 до 180 дни, а може би и други времеви срокове за съществуващи ирански договори с чуждестранни компании след решението на Доналд Тръмп да се оттегли от ядреното споразумение и да възстанови икономическите санкции на САЩ спрямо Техеран.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg