EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ипотечен гигант иска още държавна помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ипотечен гигант иска още държавна помощ

mail18:04 | 07.08.2009прегледи 498 коментарикоментари 0


Американският ипотечен гигант Fannie Mae, който вече получи финансова помощ от правителството, е понесъл чиста загуба от 14,8 милиарда долара през второто тримесечие, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Това компанията да поиска от държавата допълнителна помощ от 10,7 милиарда долара.
Fannie Mae обясни, че е станала жертва на нарастване в резултат на безработицата на неизплатените кредити сред американците, сключили ипотечни заеми, както и че положението на пазара на недвижими имоти продължава да е много тежко.
Компанията, която миналата година беше поставена под контрола на правителството, за да избегне фалит, отчете загуба от 23,2 милиарда долара миналото тримесечие.
Поставянето под контрола на държавата на Fannie Mae и на нейния събрат Freddie Mac бе последвано на 15 септември 2008 година от фалита на американската банка Lehman Brothers, който е в основата на сегашната финансова криза.
След поставянето под контрол на " Fannie and Freddie ", министерството на финансите на САЩ откри кредитна линия от по 200 милиарда долара, за да може всяка от тях да може да ползва средства за поддържане на стойността на активите си по-висока от пасивите си.
От началото на годината Fannie Mae е ползвала 45,9 милиарда долара от тази кредитна линия: 16,2 милиарда долара през февруари, 19 милиарда през май и сега - 10,7 милиарда долара.
Така цената за спасяването й надвишава тази за големите инвестиционни банки като Citigroup и Bank of America - по 45 милиарда долара за всяка от тях.
Общо за двете компании - Freddie Mac и Fannie Mae - правителството на САЩ е похарчило около 85 милиарда долара, отбелязва Асошиейтед прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg