EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Инж. Лазаров напусна АПИ, оглави Пловдивския панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Инж. Лазаров напусна АПИ, оглави Пловдивския панаир

mail09:42 | 09.10.2013прегледи 955 коментарикоментари 0


Инж. Лазар Лазаров e освободен от поста си като член Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура", съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие /МРР/. Договорът на инж. Лазаров е прекратен по взаимно съгласие, считано от 7 октомври. Мотивите за напускането на Лазаров са лични, посочват от пресцентъра на МРР.
Инж. Лазар Лазаров е назначен за главен директор на Международен панаир Пловдив. Той пое поста от д-р Иван Соколов, който неотдавна бе избран за председател на Съвета на директорите на дружеството. Негов изпълнителен директор остава Богомил Бонев, съобщи пресцентърът на панаира.
EconomyNews.bg припомня, че в края на август инж. Стефан Чайков бе назначен за председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" на мястото на инж. Лазаров, който остана член на УС. Регионалният министър Десислава Терзиева тогава заяви: „Предвид нарасналият обем на работа, считам, че приемствеността е задължителна”.

Лазар Лазаров е роден на 2 октомври 1969 година в София. Завършва през 1995 г. Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност "Пътно строителство".
Научен сътрудник е l-ва степен при Научен съвет - УАСГ.
След завършване на висшето си образование започва работа като водещ инженер по асфалтополагане в Автомагистрала "Хемус" ЕООД. От 09.08.1995г. работи в Централната лаборатория по пътища и мостове, понастоящем Централен институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти - специализирано научно звено на агенцията.
Заемал е последователно длъжностите Научен сътрудник III степен и II степен по повърхностните качества на настилките , началник на сектор, началник на отдел "Конструктивни качества на настилките", "Пътни конструкции и геотехника" и от 05.10.2007г. е директор на Централния институт на пътните технологии, национални и европейски норми и стандарти .
Женен е, с три деца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg