EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия отново изнася суров памук

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия отново изнася суров памук

mail11:30 | 02.05.2012прегледи 630 коментарикоментари 0


Индия, която е вторият по големина в света производител на  памук, днес вдигна забраната за износ на памук, се посочва в  съобщение на правителството, цитирано от ДПА. Решението е било взето на заседание в Делхи от група  министри, начело с финансовия Пранаб Мукхерджи. "След обстоен анализ бе решено спирането на новите  регистрации за износ на памук да бъде отменено и износът да бъде
разрешен", се отбелязва в изявлението след разговорите. Министърът на търговията и промишлеността Ананд Шарма заяви, че Генералната дирекция по външна търговия скоро ще излезе със  съобщение по въпроса. Той посочи, че ще бъде направена оценка на ситуацията с износа в период от три седмици.
Индийските власти наложиха ограничението в началото на март, за да увеличат предлагането на месните пазари, припомня ДПА.  Анализатори коментираха, че решението ще опетни репутацията на  страната като надежден доставчик на памук. През финансовата година до края на март износът е достигнал  9,5 милиона бали спрямо 7 милиона бали за предходната година. Решението за налагане на забраната бе взето заради  тенденцията на "вътрешно потребление и изчерпване на  наличностите в страната", обяви през март министерството на  търговията. Мярката предизвика гневната реакция на фермерите и на Китай, който е най-големият в света купувач на памук и определи  решението като "безотговорно", припомня ДПА.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg