EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия започва да се отказва от антикризисните мерки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия започва да се отказва от антикризисните мерки

mail14:33 | 27.10.2009прегледи 586 коментарикоментари 0


Централната банка в Индия предприе първите стъпки за намаляване на огромните монетарните стимули, при засилване на инфлационния натиск. Банката запази днес основната си лихва непроменена на рекордно ниско ниво, като съветва кредитополучателите да инвестират в правителствени облигации, предава Bloomberg. Гуверньорът на банката Дуввури Саббарао заяви, че това може би е най-правилно за последователност при „излизането” от  досегашните мерки за стимулиране. Същевременно от Централната банка потвърдиха очакванията си за ръст от 6% през тази година. Това обаче, което притеснява икономистите в Индия е инфлационният процес, с който страната започва да се сблъсква.
От Централната банка заявяват, че  "неконвенционални" стъпки, предприети по време на световната срив в последната година, вече може да бъдат обърнати към спиране на увеличаване на цените, добавяйки, че спирането на конвенционалните мерки не се считат за подходящи за сега.
Същевременно има очаквания, че кредитирането ще достигне връх в страната. Това мнение изказват от State Bank в Индия, предава Reuters.
Миналата година отпуснатите кредити спаднаха до 13% от 25%, заради кризата. Сега, когато доверието започва да се възстановява, анализаторите очакват възстановяване на кредитирането в края на 2009 г.
Същевременно не се очаква лихвата по депозитите да бъда намалена повече.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg