EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Имигрантите засилват британската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Имигрантите засилват британската икономика

mail12:58 | 24.07.2009прегледи 504 коментарикоментари 0


euro22-lИзточноевропейците, които са пристигнали, за да живеят и работят във Великобритания след 2004 година, имат положителен принос за държавните финанси на страната. Това сочи публикувано днес изследване на University College London, цитирано от ДПА.
Поляците, чехите и граждани на други държави, пристигнали във Великобритания след разширяването на ЕС през 2004 година, са плащали "значително повече данъци в сравнение с получаваните облаги от социалната система", сочат резултатите от изследването.
Имигрантите имат "значителен нетен принос към британската финансова система", посочва професор Крисчън Дъстман, ръководител на проучването.
През финансовата 2008 - 2009 година хората, пристигнали от страните А8 (страните, присъединили се към ЕС през 2004 година), са платили с 37 на сто повече данъци, отколкото са получили като социални помощи и обществени услуги, отбелязва професорът.
"От гледна точка на данъчната система тези имигранти изобщо не са в тежест на социалната система. Те дори са допринесли за укрепване на фискалната позиция", подчертава Дъстман.
Новопристигналите също така са готови да работят и срещу много по-ниско заплащане (средно с една трета по-малко) и има 60 на сто по-малка вероятност да искат социални помощи.
Според проучването, проведено сред пристигналите във Великобритания между 2004 и 2008 година, 90 на сто от мъжете и 75 на сто от жените в трудоспособна възраст имат работа.
През 2004 г. към ЕС се присъединиха Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Словакия, Словения и Полша, припомня ДПА.
Според оценките близо 70 000 граждани на тези страни са пристигнали във Великобритания, но мнозина от тях са се върнали в родните си страни през изминалите няколко години.
Великобритания е една от малкото страни, които изцяло отвориха трудовия си пазар за граждани на новите страни членки на ЕС. Британското правителство обаче ограничи достъпа до социални услуги, докато имигрантът не е работил една година на
пълно работен ден.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg