EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономическата комисия разреши пушенето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономическата комисия разреши пушенето

mail08:45 | 24.10.2013прегледи 773 коментарикоментари 0


Отмяната на тоталната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, предложена от БСП, мина през Икономическата комисия в Парламента. След почти двучасови дебати депутатите от комисията приеха с 8 гласа „за", 4 „против" и един въздържал се промените в Закона за здравето, които предвиждат либерализиране на режима на пушене у нас. От Здравното министерство и от политическа партия ГЕРБ се обявиха твърдо против облекчаването на забраната. Противоположната позиция защити Министерството на икономиката и енергетиката, а единственият народен представител от БСП, който гласува против либерализацията, бе Георги Кадиев.
Според промените пълната забрана за пушене на закрито ще остане в сила за административните сгради, офисите, детските градини и училищата, болниците, както и за заведенията за бързо хранене.

След като Икономическата комисия в парламента подкрепи либерализирането на режима на тютюнопушене у нас, днес промените в Закона за здравето, които предвиждат отпадането на пълната забрана за пушене на закрити обществени места, предстои да се обсъдят и от Здравната комисия.
Народните представители ще разгледат както предложенията, внесени от депутата Спас Панчев от „Коалиция за България”, така и промените, предложени от политическа партия Атака.
Очаква се Здравната комисия да гласува против отпадането на забраната. Такава надежда изрази преди дни председателят на комисията д-р Нигяр Джафер, като не скри, че по темата очаква много разгорещени дебати./Дарик
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg