EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономиката на САЩ няма нужда от повторно стимулиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономиката на САЩ няма нужда от повторно стимулиране

mail14:04 | 31.08.2009прегледи 454 коментарикоментари 0


Икономиката на САЩ не се нуждае от втори пакет финансови стимули, сочат резултатите от проучване на мненията на американски икономисти, цитирано от Reuters. Вместо това правителството е длъжно да съкрати разходите си през следващите две години.
По- голямата част от икономистите от National Association for Business Economics – NABE, са изразили загриженост относно перспективите за формиране на държавния бюджет през следващата половин година. Под съмнение е поставена и предложената от администрацията на Обама реформа в здравеопазването, предвиждаща намаляване на разходите и подобряване на достъпа и поддържането на качеството на здравеопазването.
Повечето от икономистите от NABE признават, че стимулиращите мерки са били полезни за намаляване темпа на икономически спад през второто тримесечие. В същото време едва 35 % от анкетираните заявяват, че текущата фискална политика е правилна. Половината от запитаните пък споделят мнението, че стимулиращите мерки са прекалени.
По- малко от 76 % от икономистите смятат, че не е необходим втори стимулиращ пакет за икономиката. Три четвърти отговарят, че предпочитат да бъде извършено значително редуциране в бюджетната политика през следващите две години, но едва 28 % очакват това да се случи, сочат резултатите от проучването, цитирано от Reuters. Приблизително 40 % от анкетираните споделят мнението, че държавната политика за стимулиране нарастването на брутния вътрешен продукт ще се запази.
Почти 70 % от анкетираните споделят мнението, че икономическата политика на правителството за последните шест месеца е била изцяло правилна. Около 56 % от запитаните очакват ФЕД да остави непроменени лихвите през следващите шест месеца, а 44 % очакват те да нараснат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg