EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изплащане на заплатите - приоритет на община Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изплащане на заплатите - приоритет на община Варна

mail14:59 | 11.12.2009прегледи 1467 коментарикоментари 0


Служителите на община Варна ще си получат декемврийските заплати навреме, преди Коледа. Това обеща кметът Кирил Йорданов, цитиран от в. Позвънете.
Кметът подчерта, че на фона на много други администрации, където възнагражденията ще бъдат изплатени чак след Нова година, то във Варна ситуацията няма да е такава. Спираме всички други плащания и ще насочим целия финансов ресурс за осигуряване на заплати, заяви градоначалникът. За целта ще са необходими между 2,5 и 2,8 млн. лв. Няма да бъде изплащана 13-а заплата като причината е сериозната дупка в бюджета, формирана заради спада в приходите от данъка върху сделки с имоти, продажбата на общинска собственост.   Сериозна финансова тежест на общинския бюджет нанасят двете спортни дружества на община Варна – “Спортни имоти” и “Спорт за всички”. Приходите от тях са едва
370 000 лева, като за да се покрият всичките им разходи от общинската хазна, в тях са налети средства в размер на близо 4 милиона лева. Кметът добави, че през тази година парите инвестирани в спортни съоръжения са се увеличили с около 1 милион лева в сравнение с предходната година.
Таксите, които общината започна да събира на първоначално безплатните места за спортуване са минимални. Ползването на базите е безплатно за деца до 18 години, а игрищата се заплащат по левче на час в пиковrте часове, припомни Йорданов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg