EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Изненади на "Агра“, „Винария“ и „Фудтех“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изненади на "Агра“, „Винария“ и „Фудтех“

mail13:10 | 05.12.2018прегледи 703 коментарикоментари 0


Бизнесът от областта на селското стопанство, винената и хранителната индустрия ще изненада пазарите с нови предложения. Те ще бъдат показани на изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, които ще се проведат от 20 до 24 февруари следващата година в Международен панаир Пловдив.

„Фудтех 2019“ се допълва с по-широк технологичен сектор, който ще заеме цяла плата. Други две палати вече са ангажирани за „Агра“, а още една – за машини за винопроизводство, които се представят в рамките на Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“. Това е знак, че трите прояви ще бъдат по-големи в сравнение с предишните издания, а  акцентите ще са върху технологичните и техническите иновации.  Очаква се до старта  ръстът на площите да достигне 23% спрямо 2018 година.    

Международната селскостопанска изложба отново ще събере производители и търговци на машини, инструменти, материали, препарати и услуги за земеделието и животновъдството, сортове растения и породи животни. Желанието на фирмите  да участват се обяснява както с престижа на деловия форум, така и с отличните перспективи пред отрасъла. Той отбеляза ръст от 8.9% през 2017 г., а търговията с аграрни стоки формира положително салдо в размер на над 1 млрд. евро, се посочва в доклад, приет неотдавна от правителството. Прогнозите са за устойчив положителен тренд.

            Същите са и предвижданията за хранително-вкусовата индустрия. Значимостта на отрасъла непрекъснато нараства с увеличаването на населението на планетата, влияние оказват и променените в потребителските нагласи към използване на по-скъпи, но екологично чисти продукти. Наред с това се увеличават продажбите на машини за обработка, приготвяне, съхранение, пакетиране и транспортиране на хранителни стоки, сочат анализи.

Поради засиленото търсене на оборудване за хранително-вкусовата промишленост стартира новата инициатива в Международната изложба за  храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“. Разширява се технологичният сектор, като в самостоятелна палата  ще бъде демонстрирана широка гама от техника за преработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране. Определена е палата 2, една от най-големите в  панаирния комплекс.

По-интересен ще бъде Градът на виното и деликатесите, тъй като спечели доверието на бизнеса и се утвърди като предпочитано място за презентиране  на нови продуктови линии. Той отново ще бъде в палата 11 заедно с изложбата „Вкусове от Италия“.

Над 47 000 посетители от 12 държави в  Европа и Азия разгледаха  мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване през 2018 г., а се очаква предстоящото пето издание да привлече повече гости.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886