EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Изкупната цена на зърното остава като през 2009 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изкупната цена на зърното остава като през 2009 г.

mail14:30 | 10.06.2010прегледи 1396 коментарикоментари 0


Жътвената  кампания  в Добричко се очаква да  започне  с изкупна  цена на зърното около 210-220 лева за тон, колкото бе и през юли  миналата година, заяви председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите  Кирил Жендов пред журналисти в Генерал Тошево, предава БТА.
По думите му  възможно е цената да падне, ако качеството на зърното се влоши  заради започналото  кореново гниене  на посевите  след последните дъждове. В същото  време  към октомври-ноември  и особено към края на годината, когато  ще стане ясно  колко е произведеното зърно в световен мащаб, очакванията  са цената на  пшеницата да се повиши, каза Жендов.
По  данни на  браншовата организация  вероятно  реколтата  в някои европейски страни  ще е по-малко  заради падналите проливни дъждове.
В региона вече има  оферти  за изкупуване на зърното на зелено  по 200 лева за тон, съобщи  Стелиян Стоянов - председател на Асоциацията  на българските зърнопроизводители.
Той очаква пшеницата  това лято да се изкупува по 240-250 лева за тон.  По думите  му  средният добив  в областта  ще надхвърли 450 килограма, а качеството на зърното  ще бъде много добро.
Жътвата  на пшеница в региона  ще започне най-напред в  крайморските  общини Шабла, Балчик, Каварна  вероятно  още в края на юни или началото  на юли. 



Тагове: цена, зърно
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg